Bovenbouw 1B

Welkom op de pagina van Bovenbouw 1B!

 

In onze klas zitten op dit moment 14 leerlingen, 4 meisjes en 10 jongens.

 

Juf Manon is er iedere dag.

 

De kinderen hebben gym op woensdag en vrijdag. Na de gymles douchen de leerlingen.

 

De leerlingen zorgen als bovenbouwkinderen voor de patio's. Zij zorgen dat alle planten genoeg water hebben en halen geregeld het onkruid weg.

 

Ik hoop op een heel gezellig en goed jaar met de leerlingen en met u als ouder/ verzorger!

 

Met vriendelijke groet,

 

Manon Kant

BERICHTEN

20 apr 2018 - Een drukke week
Een hele drukke week met alleen maar leuke dingen! Zo gingen we maandagochtend samen met BB1A naar de houtzaagmolen. Het was erg interessant om zoiets van dichtbij te kunnen zien. En toen we terug kwamen op school begon de opening van de projectweek, waarin er een man proefjes kwam doen in de hal.

 

Dinsdag hadden we het muziekoptreden. Dat was wel een beetje spannend met al dat publiek, maar het ging echt súper goed!

 

We zijn dus verder de hele week ook bezig geweest met Techniek. We hebben bijvoorbeeld een DaVinci brug gemaakt van hout, zonder spijkers of lijm.

 

Donderdag kwam de vader van Bjorn uit MB3 vertellen over zijn werk. Dit heeft namelijk ook veel met techniek te maken.

 

En vrijdag hadden we sportdag. Voor de meesten was dit de eerste keer als bovenbouwer en dan gaat het wel wat anders dan andere jaren. De sportdag van de bovenbouw is namelijk een slagbaltoernooi, in plaats van de spelletjes doen. Iedereen heeft fanatiek en sportief meegedaan! (de foto's van de sportdag volgen nog, de foto's van de andere activiteiten staan in het foto album)

 

 


13 mrt 2018 - Naar de bieb
Preview foto Vandaag zijn we naar de bieb geweest. Daar kregen we een les over informatie opzoeken. Hierna moesten we in tweetallen een soort speurtocht gaan doen en moesten we een puzzel oplossen met behulp van de Ipad en van boeken in de bieb. Er werd super goed samengewerkt. Erg leuk om te doen, maar het was soms wel een beetje moeilijk!

 


15 dec 2017 - Schaatsen
Afgelopen woensdag zijn wij samen met BB1A gaan schaatsen. Gelukkig zijn de moeders van Koen en Djustin met ons meegegaan om ons te begeleiding tijdens deze glibberende tocht. We hebben een uur geschaatst, enkele kinderen (en juffen J) door gebruik te maken van de pinguïn, maar hoe langer wij aan het schaatsen waren, hoe beter het ons af ging. Het was een leuk en gezellig uitje!

Hieronder vindt u een filmpje van ons schaatsavontuur.

 


05 dec 2017 - 5 december
Vandaag kwam Sinterklaas op school, we hebben hem eerst buiten opgewacht. Daarna heeft elke klas in de hal een optreden gegeven. Wij hebben samen met BB1A de PietenDrop gedanst en gezongen, het ging echt super goed! Toen elke klas geweest was, ging iedereen terug naar de klas.

Na het buitenspelen begonnen we met het dobbelspel. Alle cadeaus lagen in het begin in het midden van de kring, maar al snel gingen de cadeaus de kring rond en was het een strijd om je eigen cadeau te pakken te krijgen. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen cadeau gekregen en de rijm voorgelezen. Iedereen heeft super goed z'n best gedaan om een mooi gedicht te schrijven en leuke cadeaus voor elkaar te kopen!!

Daarna hebben we een poging gedaan kruidnootjes te bakken, maar het deeg werkte niet echt mee. Uiteindelijk zijn het grote speculaasbrokken geworden en die waren gelukkig ook heerlijk. We hebben de dag afgesloten met een pepernotenquiz, hier zaten wel hele lastige vragen bij, maar het was erg leuk.

 


06 okt 2017 - Kamp
Kamp

 

3 dagen kamp.... 3 dagen vol gezelligheid, samenzijn, plezier maken, rennen, verstoppertje spelen in het bos, groepsbinding. 3 fijne dagen die wij met elkaar hebben gehad.

 

We hebben in die 3 dagen veel verschillende spelletjes gespeeld, zoals het dierengeluidenspel (spannend 's avonds in het donker!), smokkelspel, sluipspel, stratego, spelletjesmiddag met de gehele school en ook nog de disco.

Alle leerlingen hebben een kamprapport ingevuld, gemiddeld kreeg dit kamp een 8!

 

Bedankt voor de gezellige dagen!


04 sep 2017 - Kanjertraining
Wij zijn vandaag tijdens de kanjertraining bezig geweest met vertrouwen. We hebben een paar oefeningen gedaan om het groepsgevoel te versterken. Hieronder een filmpje van een van die oefeningen!

 


25 aug 2017 - Weekbrief 1