Onderbouw 1

Welkom in de onderbouwgroep!

 

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Renée in de groep en op donderdag en vrijdag juf Maria. Wij gymmen op dinsdag en vrijdag. Op donderdag gaan we zwemmen in zwembad De Fluit.

 

 

 

Wij wensen de kinderen veel plezier het komende schooljaar!

 

BERICHTEN

30 jan 2019 - Ontwerpend en ontdekkend leren (OOL)
In het kader van de voorleesdagen hebben we in de onderbouw het verhaal van de drie biggetjes voorgelezen. Dit verhaal gaat over het bouwen van een stevig huis dat niet omver geblazen kan worden door de wolf. Na dit verhaal gingen de kinderen in groepjes met verschillende materialen stevige huizen bouwen. Een leerzame taal en rekenles waarbij veel samengewerkt moest worden.


23 jan 2019 - start nationale voorleesdagen
Op woensdag 23 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen. Op onze school kwam Oehlie (de aap van Monkey town) naar de 2 onderbouwgroepen om samen met juf Elsbeth het boek "een huis voor Harry" voor te lezen.

Voor sommige kinderen was het even spannend maar al snel waren ze erg enthousiast. Samen met Oehlie hebben ze geluisterd naar het voorlezen en na afloop mochten ze Oehlie nog even een knuffel geven.

 


28 nov 2018 - muziekvoorstelling Muizen Olifanten
Ook hadden we vandaag een muziekvoorstelling in de speelzaal.

We hebben gezellig met onderbouw 2 gezongen en muziek gemaakt.


28 nov 2018 - pietengym
Vandaag hebben we samen met de Onderbouw 2 pietengym gehad in de grote gymzaal. Dank je wel juf Linda dat we mee mochten doen!

21 nov 2018 - Theaterbezoek
Op dinsdag 20 november zijn we, samen met Onderbouw 2 naar het theater Veur geweest voor de voorstelling  GeitjeB(r)ij van het kindertheater Kaboem. Het ging over mama geit die één van haar geitjes kwijt was. Onderstaand 2 foto's van de voorstelling.

 


19 sep 2018 - Thema dieren
We zijn in onderbouw 1 begonnen met thema Dieren. Een aatal kinderen zijn druk aan de slag gegaan met het bouwen van een dierentuin. Hieronder is het leuke resultaat te zien.