Middenbouw 1

Welkom bij Middenbouw 1.

Meester Michel is er op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Op dinsdag heeft hij vrij, dan is juf Deborah in de groep.

Juf Gwenny helpt bij Middenbouw 1 en Bovenbouw 1A.

 

 

 

BERICHTEN

06 mei 2019 - Slootjesexcursie
De meivakantie voorbij en meteen al een leuke activiteit. Vandaag hebben we onder begeleiding van medewerkers van "De Groene Basis" gekeken welke diertjes er allemaal in de sloot leven. De kinderen hebben goed en enthousiast meegedaan. In het betreffende fotoalbum (aan de rechterkant van het scherm) vindt u een paar foto's van de excursie, die in het parkje bij de school plaatsvond.

 


28 mrt 2019 - Speurtocht
Preview foto Vandaag met juf Vera (stagiaire) een leuke speurtocht gedaan. Er waren vier groepjes en elk groepje kreeg een blad met detailfoto's. Die plekken moesten zo snel mogelijk gezocht en gefotografeerd worden. Alles was om en rond de school. Wie had als eerste alle plekken gefotografeerd? (u raadt het al: mijn groepje:-). Voor elk kind uit het groepje was er een klein prijsje.

20 mrt 2019 - Ontdekkend leren
Preview foto Vandaag hebben de kinderen samen met juf Ieke een les gedaan, waarbij het meten van de wind centraal stond. Het was de bedoeling dat de kinderen zelf bedachten hoe ze met de aanwezige materialen een windmeter konden maken. Er moest veel overlegd worden en er werd volop geprobeerd. Je komt er dan vanzelf achter dat niet alles wat wordt bedacht ook echt lukt. Er werden ingewikkelde instructies gemaakt. Aan het einde zijn de windmeters ook nog gestest.

11 mrt 2019 - De laatste fietsles
Preview foto Vandaag hebben de kinderen in de praktijk gebracht wat ze de twee eerste fietslessen op de speelplaats hebben geleerd. Eerst nog even uitleg en oefenen op het plein en dan vertrekken........de wijk in. Er stond een aardig windje, maar alles is prima verlopen. Dat is een certificaat en een traktatie waard.

11 mrt 2019 - Onderweg
Preview foto

28 jan 2019 - De tweede fietsles
Preview foto De tweede fietsles zit er weer op. De kinderen hebben de oefeningen op de speelplaats heel goed uitgevoerd.

29 nov 2018 - Kapla
Preview foto

29 nov 2018 - Bouwwerken
Preview foto Twee mooie bouwwerken, gemaakt tijdens het sinterklaascircuit.

26 nov 2018 - Rommelpiet
Preview foto Hij is weer langs geweest. Op de foto zijn de kinderen de rommel aan het opruimen. De stopwatch ging aan en binnen drie minuten moest de klas weer zijn, zoals het was. Precies na drie minuten was alles weer spik en span. Daar moest vooraf bij de kinderen wel wat tegenover staan: een extra sticker voor de spaarkaart en 15 minuten extra speeltijd. Hoe heet dat ook alweer? Afkopen? :-)

23 nov 2018 - Schoen gezet
Preview foto Ze staan er weer. Nu maar afwachten of Sint en Piet er dit weekend iets in doen. Wij hebben in ieder geval mooie tekeningen voor Sint en Piet gemaakt.

05 nov 2018 - De eerste fietsles
De kinderen hebben goed hun best gedaan. Sommige oefeningen waren nog niet zo makkelijk als ze eruit zagen. Je merkt dat het ene kind meer (met zijn/haar ouders) fietst dan het andere kind. Oefening baart kunst.

In het betreffende fotoalbum vindt u een paar foto's.


14 okt 2018 - Foto's van de voorstelling
Een beetje donker en niet helemaal scherp, maar een flits gebruiken kon tijdens de voorstelling niet. U vindt de foto's in het betreffende album.

12 okt 2018 - Naar het theater
Vandaag zijn we gezellig met z'n allen naar een echt theater geweest. Het stuk heette Robotje. Dit is wat de kinderen er van vonden:

-Sommige kinderen vonden het een beetje saai.

-Er was een bewegend pakketje. Dat was grappig.

-Er werd iets op de hoofden kapot geslagen. Ook dat was leuk om te zien.

-In de zaal was het donker. Toen het stuk begon hoorde je allemaal rare geluiden.

-Toen de robot en de astronaut gingen dansen was dat erg leuk.

-Aan het einde zag je allemaal mobiele robotjes.

-In het begin was het best een beetje eng.

-Het was supergrappig.

Zo zie je maar weer, iedereen heeft een eigen mening. En dat hoort ook zo.


04 okt 2018 - Een mooie hut in een half uur, knap gedaan!
Preview foto

03 okt 2018 - Onze kampdag
Wat vonden de kinderen van Middenbouw 1 van het bezoek aan het kamp?

-Het lopen naar het strand was lang, maar wel leuk. Sommigen vonden de afstand wel een beetje te ver.

-Het was een mooie dag. Gelukkig werd het weer snel beter.

-In de ochtend hebben we in tweetallen mooie bootjes gemaakt en daarbij ook spullen uit het bos gebruikt. Dat was leuk. 

-Het was heel gezellig.

-We vonden het leuk om de spelletjes op het strand te spelen.

-Er stond een harde wind op het strand. Daardoor kregen we wel veel zand in ons gezicht.

-Er kwam steeds een graafmachine langs. Dat was niet zo leuk.

-We kregen nog lekkere chips en wat te drinken.

-Door de harde wind, waren drie mannen aan het kitesurfen.

-Tussendoor hebben we nog even zandheuvels gebouwd.

-De spelletjes van het zand overbrengen en van de krabvoetbal waren erg leuk.


26 sep 2018 - 10@10 Challenge
Vandaag hebben we met de hele school meegedaan met de 10@10 Challenge in het kader van de Nationale Sportweek. Middenbouw 1 heeft het samen met de buren (BB1a) gedaan. De kinderen (én de juf en de meester) hebben enthousiast meegedaan. Het waren pittige oefningen. Gevolg is wel, dat we allemaal weer strak in het vel zitten:-). U kunt het filmpje van Rico Verhoeven bekijken op: 

https://nationalesportweek.nl/10-10-downloads?utm_source=10@10+24+sept&utm_campaign=a677be027a-EMAIL_CAMPAIGN_2018_06_10_02_38_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_ce1875662c-a677be027a-68238245

 

(Er staan geen foto's van de Challenge op de site, omdat ik nog niet van alle ouders weet wie er wel en wie er niet op de site mogen komen te staan).

 


29 aug 2018 - WE ZIJN WEER BEGONNEN!
Beste ouders en andere bezoekers van de website,

De kop is eraf. De school is weer begonnen. Maandag kwamen de kinderen wat onwennig en zenuwachtig binnen. Altijd weer spannend zo'n eerste schooldag, zeker voor de hele nieuwe leerlingen, die vóór de zomervakantie nog op een andere school zaten. Maar het went snel. Inmiddels zijn we alweer bij de woensdag aangekomen en je merkt dat de kinderen al aardig gewend zijn. Toch moeten er nog veel (nieuwe) dingen worden uitgelegd. Het normale rooster wordt dan ook nog niet precies gevolgd. We doen het stapje voor stapje. Ook het leren kennen van elkaar is belangrijk.

Vrijdag a.s. krijgen de kinderen de weekmap mee met daarin in ieder geval de weekbrief. De weekbrief komt ook op de site te staan en wordt de vrijdag erna digitaal (per mail) verstuurd.

Ik hoop op een fijn contact met u het komende schooljaar.