Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek-station bij sbo de Vliethorst

Sinds mei 2018 staat bij sbo de Vliethorst  een Kinderzwerfboek-station, een kast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kan een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen. Er zijn ook zwerfstickers te vinden.

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven. Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes, buurthuizen, etc. of door het weer terug in onze eigen Kinderzwerfboek-stationkast te zetten, zodat andere kinderen het kunnen lenen.

Voor meer informatie: www.kinderzwerfboek.nl

Nationale Kinderzwerfboekdag op 2 oktober 2019

 

Kinderzwerfboek (www.kinderzwerfboek.nl)

Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. 

 

Nationaal Fonds Kinderhulp (www.kinderhulp.nl)

Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp streeft al meer dan 50 jaar naar een gelukkig leven voor alle kinderen in Nederland.