Middenbouw 1

Welkom bij Middenbouw 1.

Meester Michel is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Op donderdag heeft hij vrij, dan is juf Wilma in de groep.

Juf Gwenny helpt bij Middenbouw 1.

 

 

 

BERICHTEN

15 dec 2020 - De schoolsluiting
Het is vervelend om op deze manier het kalenderjaar te moeten afsluiten. Allereerst omdat veel van mijn collega's besmet zijn geraakt en niet bekend is hoe de ziekte zich ontwikkelt (inmiddels is van 5 collega's bekend dat ze Corona hebben en 8 collega's wachten nog op de uitslag), maar het is ook vervelend om op deze manier "afscheid" te moeten nemen van de kinderen. Niks geen leuk kerstdiner om de kerstvakantie in te luiden. Zelfs het kerstontbijt zat er niet meer in.
Het is moeilijk om een school te sluiten. Toch was ik ook opgelucht nu ineens zoveel collega's besmet bleken te zijn. En ondanks dat we ons binnen de school behoorlijk goed aan de regels en richtlijnen hebben gehouden, blijkt dat virus ons toch net een stapje voor te zijn geweest.
De dagen t/m de kerstvakantie kan uw kind in Snappet en BLOON werken (zie de envelop met de inloggegevens in de weekmap). We vangen de komende dagen geen kinderen van ouders met vitale beroepen op om zo het risico op besmettingen drastisch te verminderen. Geen van ons mag de komende dagen op school aanwezig zijn. Alleen de directeur en de conciërge zijn vandaag nog aanwezig om wat zaken te regelen en af te ronden. Na de kerstvakantie wordt gekeken hoe en of opvang mogelijk is. In de vakantie zijn Snappet en BLOON "leeg".
Na de vakantie neemt de directie een besluit of we wel of niet in Teams gaan werken. De ervaring van de vorige schoolsluiting was, dat het opstarten van het online in Teams werken veel tijd kost door allerhande oorzaken. Als dan blijkt dat na twee weken de scholen weer opengaan, is dat wellicht niet zinvol. Uiteraard wordt er wel nieuw Snappetwerk en BLOON klaargezet. U wordt op de hoogte gehouden.
Bij het heropenen van de school zal gekeken moeten worden wat wel/niet door kan gaan, wat ingehaald kan worden en wat de verdere mogelijkheden zijn. Het zal nog een hele puzzel worden.
Tot slot wil ik u ondanks alle beperkingen, een fijne kerst toewensen. Ik zou u graag een mooi perspectief willen bieden, maar we zullen moeten afwachten wat 2021 ons gaat brengen. Ik wens u alle goeds en gezondheid toe.

11 dec 2020 - Kerst in de klas
Preview foto

04 dec 2020 - Sinterklaas
Vandaag was natuurlijk een hoogtepunt voor de kinderen: Sinterklaas, dit jaar anders dan normaal en in afgeslankte vorm. Sinterklaas kreeg dit keer geen optredens in de hal aangeboden en hij is niet in de klassen op bezoek geweest. Wel hebben enkele klassen afzonderlijk een bezoek aan de Sint gebracht in het speellokaal. De kinderen hebben een mooi sintgedicht voorgedragen en uiteraard had Sinterklaas nog twee leuke cadeautjes voor de kinderen. In de klas is vanochtend natuurlijk niet gewerkt. Ondanks de beperkingen was het toch een gezellige ochtend.

16 okt 2020 - Tweede techniekles
Preview foto Bij de tweede techniekles hebben de kinderen schilderijenlijstjes gemaakt. We hebben het nog maar niet met verstekzagen gedaan:-)

16 okt 2020 - Winnaars wedstrijd Kinderboekenweek
Preview foto De winnaars van de tekenwedstrijd rond de Kinderboekenweek zijn bekend. Het thema was "En toen", waarbij Middenbouw 1 aan de slag is gegaan met het Oude Egypte. Dat moest natuurlijk terug te zien zijn in de tekeningen.

En dan nu de uitslag: Dylan heeft de eerste prijs gewonnen: een "gouden potlood" en een vrije les, Valentijn heeft de tweede prijs gewonnen: een vrije les

GEFELICITEERD!


16 okt 2020 - Tweede prijs
Preview foto

25 sep 2020 - Techniekles
Op school zijn we begonnen met het uitproberen en geven van technieklessen. De les van vandaag ging over bouwen, waarbij het belang van een goede constructie en een solide fundering centraal stond. 

In het fotoalbum (aan de rechterkant) vindt u nog twee extra foto's.

Fotoalbum:

IMG_20200925_154645674(1).jpg IMG_5489(3).jpg IMG_5486(2).JPG IMG_5482(3).jpg IMG_5481(3).jpg

31 aug 2020 - WE ZIJN WEER BEGONNEN!
De kop is eraf. Het nieuwe schooljaar is begonnen. Leuk om de kinderen weer te zien en een warm welkom voor alle nieuwe leerlingen. 

 

Terwijl ik dit stukje schrijf, is het uiteraard nog niet te voorspellen hoe dit schooljaar zal verlopen. Wat we wel weten is, dat de algemene ruimtes binnen de school mooi zijn geworden na alle inspanningen rondom de verbouwing.

 

Wilma en ik proberen u zo goed mogelijk te informeren via de maandbrief. Belangrijk dus om deze goed door te lezen. Hij staat ook altijd op onze website. Het kan zijn dat u een “losse” e-mail met bepaalde informatie ontvangt. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn als het niet meer op tijd in de maandbrief kon of bij dringende zaken. Uiteraard zullen Wilma en ik dit proberen te beperken en u niet gaan overstelpen met e-mails.

 

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe deze pagina eruit gaat zien. Sinds de nieuwe privacy wet zijn ook wij aan strengere regels gebonden en hangt het ook af welke keuzes individuele ouders maken. Uiteraard bent u geheel vrij om aan te geven waar u zich het prettigst bij voelt.

 

Dan hopen Wilma en ik, samen met u en uw kind een fijn schooljaar tegemoet te gaan en dat we aan het einde op een prettig jaar kunnen terugkijken.

We zien u hopelijk snel.