Middenbouw 1

 

 

Welkom in groep MB1.

Juf Maria is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Juf Elsbeth is er op woensdag.

Elke ochtend komt juf Mariska bij ons in de klas helpen.

 

BERICHTEN

18 apr 2018 - Techniekweek
Deze week werken we aan technische opdrachten. We hebben al gewerkt met magneten, bamboestokjes en elastiekjes, en bouwsels maken met "polydronframes". U weet wel....we hebben er maar foto's van gemaakt.


04 apr 2018 - Grote rekendag
Vanmorgen de opening van de grote rekendag in de hal, samen met alle leerlingen. Hoeveel kinderen passen er in 1 doos? En de uitslag van de wedstrijd "Hoeveel rozijndoosjes zitten er in de doos". Het waren er wel 108. Twee leerlingen zaten er heel dicht bij en kregen een prijs uitgereikt. Hierna in de klas en tijdens de gym aan de slag met verschillende opdrachten over bouwen. Voor foto's zie het algemene stukje op de website.

 


08 feb 2018 - laatste werkdag juf Carola
Preview foto Op 26 januari was juf Carola voor het laast in onze groep. We hebben op een gezellige manier afscheid van haar genomen. Natuurlijk met zelfgemaakte cadeautjes. We wensen juf Carola heel veel plezier op haar nieuwe school.

05 dec 2017 - Eindelijk.....Sinterklaas en zwarte piet op school
Wat een heerlijke..drukke...dag. Gelukkig was het droog want sint kwam met zwarte piet aan met de cabrio.

Na het welkom heten door alle kinderen en ouders begonnen de optredens in de grote hal.

Na de pauze kwam de sint met zwarte piet ook nog even in de klas om de lang verwachtte cadeautjes te brengen. In de middag hebben we samen met de onderbouw een circuit gedaan met gymmen in de speelzaal, buiten spelen en in de klas lekker rustig bijkomen met tekenen en een spelletje. Na onze eigen gymles konden we om 15.15 uur lekker naar huis om het feest verder te vieren. Gelukkig hoeven we morgen niet naar school omdat het studiedag is.

Bedankt sinterklaas en zwarte piet voor de mooie cadeautjes en de gezellige dag.

 


10 okt 2017 - bezoek theater
Vanmorgen een bezoek gebracht aan het Veurtheater samen met MB2 en de oudste leerlingen van OB.

Het theaterstuk Popfactory ging over Koos en Klaas die kampeerden in Kijkduin. Samen probeerden ze het gezellig te hebben op de camping. De kinderen hebben genoten van een leuke voorstelling. Hieronder enkele foto's van het optreden.

 


29 sep 2017 - kamp Nunspeet 2017

kamp middenbouw 1 2017

De middenbouw 1 groep heeft een super leuk kamp gehad in de grote Bunte in Nunspeet. We hebben hutten gebouwd, spelletjes gedaan, in bomen geklommen, met grote takken gesjouwd, getimmerd, gekleurd, bingo gespeeld. Eigenlijk te veel om op te noemen. Het weer heeft mee gezeten en gemaakt dat de kinderen heerlijk konden spelen op het kampterrein. 

In Nunspeet zijn we ook op de uitkijk toren geweest. Het was wel 145 treden hoog. Best spannend, maar ook stoer dat we naar boven zijn geweest. De juf en de andere kinderen leken wel miertjes vanaf boven gezien.

Kortom we hebben veel gedaan en een mooi kamp om op terug te kijken.