Onderbouw 2

Welkom bij Onderbouw 2

 

Juf Fokje is er bijna elke dag. Op woensdag is juf Elsbeth in de groep.

Juf Linda helpt in Onderbouw 1 en 2.

BERICHTEN

30 jan 2019 - Ontwerpend en ontdekkend leren (OOL)
In het kader van de voorleesdagen hebben we in de onderbouw het verhaal van de drie biggetjes voorgelezen. Dit verhaal gaat over het bouwen van een stevig huis dat niet omver geblazen kan worden door de wolf. Na dit verhaal gingen de kinderen in groepjes met verschillende materialen stevige huizen bouwen. Een leerzame taal en rekenles waarbij veel samengewerkt moest worden.


23 jan 2019 - Start Nationale voorleesweek
Op woensdag 23 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen. Op onze school kwam Oehlie, de aap van Monckey Town, naar de 2 onderbouwgroepen om samen met juf Elsbeth het boek "Een huis voor Harry" voor te lezen.

Voor sommige kinderen was het even spannend, maar al snel waren ze erg enthousiast. Samen met Oelhie hebben we geluisterd naar het verhaal en na afloop mochten ze Oehlie nog even een knuffel geven. 

 

 


28 nov 2018 - muziekles
Geheel onverwacht mochten wij meedoen met de muziekles van OB 1. Er kwam een mevrouw met gitaar naar school om met ons te zingen, instrumenten te bespelen en uit te beelden. En dat allemaal over een verhaal met een muis en een olifant.

 


28 nov 2018 - Pietengym
Vanmorgen mochten we tijdens de gymles de pieten helpen met cadeautjes wegbrengen. Samen met OB 1 hebben we een heerlijke les gehad. We hebben zelfs een pietendiploma gekregen. Dank u wel gymjuf Linda.

 


20 nov 2018 - Theater Kaboem
Theater Kaboem.

Op dinsdag 20 november zijn we samen met OB1 naar het theater Veur gelopen. We hebben de voorstelling GeitjeB(r)ij van kindertheater Kaboem bijgewoond. Het ging over mama geit die een van haar geitjes kwijt was. Hieronder 2 foto's van de voorstelling.

 


28 sep 2018 - Poppenkast
We kregen een mooie voorstelling vandaag.